Offices | Currently Browsing: USA
back Button
Fisher Brothers Lobby - STO Building Group
Structure Tone is a global leader in construction management and general contracting services with offices located in the US, UK, and Ireland. Founded in 1971, the company is among the world’s top twenty construction companies worldwide, responsible for more than $3.5B in annual construction volume.
38128
projects-template-default,single,single-projects,postid-38128,mkd-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx child-child-ver-1.0.0,onyx-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
project

Fisher Brothers Lobby

Structure Tone managed the 10,000sf lobby/plaza renovation of 299 Park Ave., part of a $20M upgrades program completed by Fisher Brothers. The renovations transform the lobby, elevators, and exterior façade to create a memorable narrative for tenants and visitors. While the lobby remained open to the public, the project was divided into two phases and finally completed. Divided into two phases, the project was completed while the lobby remained open to the public. Storefront and crane logistics also proved tricky. We had two crane picks, one for each phase, and we boomed the glass in from Park Avenue and then pitched it into the storefront. Keeping in close contact with MTA representatives, the crane engineer provided complete calculations of the loads allowed on the street and designed project-specific rigging.

With logistics finalized, we focused on bringing new life to the lobby, traveling to Italy and Switzerland to finalize stone and glass options. Other finishes included a light oak ceiling, smoked bronze mirrors, and a Trosch glass storefront. While these design features combine to make the space warm and welcoming, the entire renovation centers around a stunning, large-scale, one-of-a-kind digital art display, Living Canvas. We installed the canvas through a 30-foot long reception desk, composed of Grigio Versilia and Absolute Black granite stone. We embedded 12 LCD screens and mirrors into the stone desk to synchronize and reflect the mural’s content, creating a kaleidoscopic effect and extending the canvas beyond the wall. Then we aligned certain elements, such as the marble flooring, mirrored glass, and low-rise planters, to produce endless views through the lobby.

®James E. Smolka

Client

Fisher Brothers

Location

New York, NY

SF

10,000sf

Architect

Rockwell Group (Design); MKDA (Architect of Record)

Digital Art

LAB at Rockwell Group

Engineer

Cosentini Associates

Owners Rep

Fisher Brothers

Completion

October 2020

related projects